Image Alt

Matkablogi

Tulossa kesällä: Ympäri Indonesiaa Star Clippersin purjelaivalla

Kevään pitäisi olla jo pitkällä, mutta luontoäiti hieman koettelee kärsivällisyyttämme. Tässä saattaisi olla jo hieman turhautumista ilmassa sen suhteen, tuleeko se kesä koskaan vai ei, mutta onneksi meillä on tiedossa takuuvarma kesä kuukauden päästä. Me nimittäin otamme kuuden vuoden (!!!) tauon jälkeen suunnan kohti Aasiaa. Jostain syystä kaikki viime vuosien reissut ovat suuntautuneet Amerikan, Euroopan tai Afrikan mantereelle. Nyt lähdetään itään ja aikamoiselle reissulle lähdetäänkin, sillä luvassa on risteily, joka varmasti tarjoilee jälleen unohtumattomia kokemuksia. Lähdemme risteilemään Indonesiaan valtavalla purjelaivalla!
Tiesitkö, että risteilylle voi lähteä myös tälläisellä ei-niin-tavallisella risteilyaluksella? Star Clippersillä on kolme maailman suurinta ja korkeinta purjelaivaa ja niille voi tosiaankin lähteä kuka tahansa risteilemään.
 Majesteettinen purjelaiva on upea näky purjeet ylhäällä.

Tai toisaaltahan tälläinen tall ship on juurikin perinteinen tapa liikkua merellä, jos katsotaan aikaa taakse päin noin sata vuotta. Harvemmin näitä merten upeita ilmestyksiä vain enää tänä päivänä näkee. Me olemme nähneet Star Clippersin laivoja pari kertaa Karibialla risteillessämme ja ne ovat todellisia katseenvangitsijoita. Enpä olisi uskonut, että jonain päivänä tulen olemaan itse sellaisen kyydissä ja vieläpä kokonaisen viikon! Kumpikaan meistä ei ole itseasiassa ikinä ollut edes tavallisen purjeveneen kyydissä, joten mikäs tässä on purjehdusura aloittaa tälläisellä nelimastoisella ja 16 purjeisella “pikkualuksella”.

Ihan yksin me emme tällä purjelaivalla tule olemaan, sillä tälle Star Clippersin nimikkolaivalle mahtuu maksimissaan 170 matkustajaa ja miehistön jäseniäkin on 75. Tämä on kuitenkin huomattavan pieni määrä matkustajia verrattuna suuriin risteilyaluksiin, jotka nielevät sisäänsä tuhansia turisteja. Tuntuu aivan mahtavalta päästä kokemaan meille aivan uudenlainen tapa risteillä. Star Clippersin laivat edustavat yhtiön omien sanojen mukaan rentoa, mutta eleganssia tapaa kokea yksityisen huvipurren tuntua, vastakohtana “mitä-suurempi-sen-parempi” risteilyaluksille.

Sisarlaiva Star Flyer on aivan samanlainen kuin Star Clippers. Yhtiöllä on vielä kolmas laiva, hieman suurempi Royal Clipper.

 

Tämä risteily tulee olemaan erilainen kuin aiemmat risteilyt, joilla olemme olleet. Silti saman kaltaisuuksiakin löytyy. Luvassa on varmasti maittavaa ruokaa, hyvää palvelua ja silmiä hiveleviä maisemia sekä toivottavasti kauniita auringonlaskuja. Uskon meidän nauttivan niin Indonesian kirkkaista vesistä kuin laivan kahdesta pienestä uima-altaastakin. Voi olla että kiipeämme yhteen neljästä mastosta tai kokeilemme, miltä tälläistä laivaa tuntuu ohjata. Matkakuume kohottaa päätään täällä jo todella korkealle.

Mastosta tulee olemaan tälläiset maisemat. Pakko se on itsekin käydä vastaavanlainen kuva nappaamassa, vaikka vähän huippaisikin korkea paikka.

 

Star Clippersiltä löytyy tietenkin myös baari.

 

Ja ruokasali.

 

Hytit ovat tämän kaltaisia.

Risteilyjä ympäri maailmaa

Indonesia on Star Clippersille uusi kohde, mutta yhtiön kolme alusta ovat risteilleet 1990-luvun alkupuolelta lähtien ympäri maailmaa. Niillä pääsee purjehtimaan Aasian lisäksi mm. Välimerellä, Karibialla ja Kuubassa. Miltä kuulostaisi lipua purjelaivalla vaikkapa Kreikan Santorinille tai Panaman kanavan läpi? Pienet laivat mahdollistavat myös pienet satamat, joihin ei suurilla risteilijöillä pääse. Kaikki reitit ja risteilyjen hinnat löydät Star Clippersin kotisivuilta.
Odotan suurella mielenkiinnolla myös, miltä Aasia tuntuu pitkän tauon jälkeen. Indonesia on itselleni ihan uusi maa. Tomi on käynyt ensimmäisen maailmanympärimatkansa aikana Balilla, eikä ihastunut sen perusteella maahan. Toivon, että risteilyllä koettavat kohteet sykähdyttävät enemmän. Tulemme pysähtymään mm. Giligenteng Island:lla, Javalla ja Lombokilla. Toivon kovasti, että näkisimme pitkästä aikaa myös delfiinejä. Olen käsittänyt, että yksi satamista olisi niiden bongaamiseen erityisen otollinen. Eiköhän tästä hyvä reissu tule!
Ja kerrottakoon nyt tässä samalla, että ennen Indonesian reissua on vielä luvassa viikonloppuloma Oslossa. Tälläinen tiiseri tulevasta! Miltä kuulostaa?
Risteilemme yhteistyössä Star Clippersin kanssa ja kuvat ovat heidän kuvapankistaan. 

Seuraa blogia:

 

Comments

 • 26.4.2017

  Mä NIIN odotan kuvia ja kertomuksia tuosta reissusta! Mulla on myötä-matkakuume teidän puolestakin, ihanaa!

  reply
  • 27.4.2017

   Myötämatkakuume olikin ihan uus juttu, mutta kuulostaa kivalta. 😀 Eiköhän tästä reissusta kivoja postauksia saa aikaiseksi.

   reply
 • 26.4.2017

  Aika mahtavaltahan tuo kuulostaa, ja ainakin omaan makuun kiinnostavammalta kuin ne jättiristeilijät. Tulee mielikuvia merirosvotarinoista kun katselee tuollaista purjelaivaa! 🙂 Me ollaan kans kartettu jotenkin Aasiaa, saa nähdä milloin minäkin pääsen sinne ekaa kertaa. Tai Dubaihan kuuluu sinne, kai.. Mutta siitä on jo viisi vuotta.

  reply
  • 27.4.2017

   Vähän tosiaan tulee merirosvolaivat näistä mieleen. Onneksi mitään pääkallolippua ei ole näkynyt. 😀 Aasia tuntuu olevan toisille matkailijoille se suosikkimaanosa, mutta me ollaan tykätty enemmän muista. Nyt kyllä siintää jo mielikuvissa turkoosi meri ja hienot hiekkarannat ja Indonesia kuulostaa todella houkuttelevalta.

   reply
 • 26.4.2017

  Oho ja vau, ihan huikeita matkasuunnitelmia! 🙂 Tall ship-laivat ovat minusta mahtavan uljaan näköisiä, ja vielä on muistissa kun Helsingissä oli muutama vuosi sitten Tall Ship Races-tapahtuma, jossa valtavan kokoisia aluksia oli saapunut Brasiliasta ja Meksikosta asti.

  reply
  • 27.4.2017

   Tall Ship Races on itseasiassa tänäkin vuonna Suomessa. 🙂 Se on heinäkuun loppupuolella Turussa, joten sielläkin tälläisiä upeita laivoja on mahdollista nähdä kesällä. Tiedä vaikka niistä jotkut eksyisi Helsinkiinkin. Varmasti hieno tapahtuma!

   reply
 • 26.4.2017

  Kuulostaa hyvältä! Tällainen risteily kiinnostaa minuakin. Jään kuulolle 🙂

  reply
 • 27.4.2017

  Upeankuuloinen reissu, joten hyvää matkaa jo etukäteen! Tämä onkin minulle ihan uusi konsepti – kiinnostaisi ehkä jopa enemmän kuin "tavallinen" Karibianristelily tms. Ilmeisesti tässä ollaan ihan puhtaasti matkustajina mukana eli matkustajat eivät osallistu itse purjehtimiseen?

  reply
  • 27.4.2017

   Kiva kuulla, että tälläinen risteilykonsepti kiinnostaa. Onhan tämä aivan eri tyyppinen kuin "normiristeily" ja tunnelmakin on varmasti toisenlainen. Kyllä me käsittääkseni ihan matkustajina ollaan. Voisi jäädä purjeen nostamatta, jos meidän pitäisi osata tehdä jotain. 😀 Käsittääkseni laivalla saa kuitenkin jossain määrin kokeilla osallistumista esim. laivan ohjaamiseen.

   reply
 • 27.4.2017

  Tervetuloa kulmille. Hengailen Kaukoidässä nelisen kuukautta. Ihan liian vähänlle ovat jääneet Afrikka ja länsi, kun päädyn yhä uudestaan tänne. Mutta kyllä vain voisin astua tuollaiseen laivaan. Näyttää todella ihanalta. Minulle risteilymatkustamisessa ei olennaista niinkään ole alus vaan satamat, herääminen joka aamu uudessa kohteessa. Mutta epäilemättä purjealus ja pieni matkustajamäärä tuovat oman ihanan lisänsä, ovat erilaista ja exclusiivisempaa kuin massaristeilyt, mutta minulle kelpaavat mainiosti nekin. 🙂

  reply
  • 27.4.2017

   Meillekin kelpaa vähän kaikenlaiset risteilyt ja on ihan huippua, että on mahdollisuus tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin. Uudet satamat onkin ihan parasta kaikissa risteilyissä. Tällä kertaa maa ei tule reitin aikana vaihtumaan, mutta paikat kylläkin. Joka päivä on luvassa jokin uusi kohde lukuunottamatta yhtä meripäivää.

   Sinä oletkin kolunnut Kaukoitää perusteellisesti ja onhan siellä paljon nähtävää. Ehkä meilläkään ei mene seuraavan Aasian reissun kanssa kuutta vuotta välissä, vaan siellä voisi käydä useamminkin. 🙂

   reply
 • 27.4.2017

  Mun lemppari on ehdottomasti Indonesia ja tuskin tekään petytte kun ette oo siinä balin kuta beachillä 😉 uskom että tää antaa vähän enemmän tuosta uskomattomasta maasta! ❤

  reply
  • 27.4.2017

   Minä uskon myös! On ihan mahtavaa päästä näkemään useampi Indonesian saarista ja kun liikkuminen saarelta toiselle tulee olemaan vielä erittäin kätevää, niin mikäs siinä on uusiin paikkoihin tutustuessa. Balillakin me tullaan muutama yö viettämään, kun ollaan siellä ennen ja jälkeen risteilyn, mutta eipähän se jää koko kuvaksi Indonesiasta! 🙂

   reply
 • 27.4.2017

  Näyttää ihan huikealta laivalta! Tämä myös sopii mun mielestä täydellisesti teidän blogin teemaan, vaikka purjeet uutta ovatkin. Odotan reissujuttuja mielenkiinnolla! Star Clippers herätti kieltämättä kiinnostuksen, sillä purjelaivoissa on tyyliä ja pienehkö alus kuulostaa jättiristeilijää houkuttelevammalta. Pakko myöntää, että kävin jo tuolta nettisivuilta vähän kurkkaamassa Karibian risteilyreittejä 🙂

  reply
 • 27.4.2017

  Kuulostaa kyllä mahtavalta. Tulee varmasti ikimuistoinen reissu!

  P.S. Sano Harry Holelle terveisiä, jos näät sen Oslossa!

  reply
 • 28.4.2017

  Hieno paatti, paljon mieluummin lähtisin tuollaiselle kuin sellaiselle perusristeilijälle. Me ollaan katseltu risteilyä ihan pikkupaatilla vähän samalle suunnalle loppuvuodesta, saa nähdä toteutuuko vielä tänä vuonna. Toivottavasti tällä kertaa Indonesia ihastuttaa, itse kyllä tuun palaamaan sinne aina uudestaan! Kuulostaa ainakin siltä, että teidän reitti on viemässä jonnekin muualle kuin Balin turistirysiin. Ja etteköhän te siellä delfiinejäkin näe, uskoisin niin kun vetten päällä kuitenkin asutte 🙂

  reply
 • 28.4.2017

  Onpas komea laiva! Olen varma, että teille tulee huikea reissu.

  reply
 • 29.4.2017

  Eipä tosissaan ollut tiedossa että Indonesiassa voi tällaisellakin paatilla lomailla! Olisi nimittäin ollut ihan varteenotettava vaihtoehto tämäkin saarihyppelyn sijan.

  Näyttää kyllä aivan ihanalta, ja lisäksi pääsette vielä näkemään useamman paikan. Purjevene saattaisi vähän jännittää, mutta kyseessä on toisaalta niin iso paatti ettei siinä varmaan ihan pienet aallot edes tunnu. Eikä tuolla suunnilla kai ihan hirveän suureksi allotkaan pääse, ellei sitten lähde pidemmälle Indonesiasta.

  Ei muuten yhtään ihmetellä ettei Bali erityisesti iskenyt. Kai sielläkin hienoja paikkoja on, mutta onhan siellä aika paljon, niin, turisteja. 🙂

  reply
 • 29.4.2017

  Vautsi tosi upealta risteilyltä kuulostaa tämäkin!Indonesia on varmasti hieno paikka.

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on