Image Alt

Matkablogi

Mitä maksaa safari Krugerissa – hinta omatoimiselle matkalle

Sille on syynsä miksi olemme käyneet niin usein safarilla juuri Krugerin kansallispuistossa, Etelä-Afrikassa. Paitsi, että safarilla käyminen siellä tarjoilee aina upeita kokemuksia ja on helppoa omatoimimatkailua, se on myös suorastaan halpaa. Ihmisten mielikuvat safarimatkoista ovat kalliita. Moni on nähnyt suomalaisten matkantarjoajien valmissafarimatkojen hintoja, jotka liikkuvat useissa tuhansissa euroissa henkeä kohden. Koska me matkustamme niin paljon, ei meillä ole varaa maksaa jatkuvasti sellaisia summia. Eri asia olisi, jos kävisimme reissussa kerran vuodessa, mutta kun matkoja tulee vuodessa usein 5-10, joutuu yksittäisten matkojen hintaluokkia miettimään tarkasti.

 

Etelä-Afrikassa 10 yötä 11 päivää

Tämän kertaisella Krugerin matkalla olimme perillä Etelä-Afrikassa yhteensä 11 päivää ja 10 yötä. Majoituimme melkein koko ajan kansallispuiston sisällä ja vain ensimmäiset kaksi yötä olimme Marloth Parkissa, Krugerin ulkopuolella. Kansallispuiston majoitukset ovat varsin kohtuullisen hintaisia. Kalleimmat yöt olivat Lower Sabiessa noin 106 € yöltä ja edullisin aivan pohjoisessa Punda Mariassa (83 €). Lue tarkemmin Krugerin majoituksista niitä koskevasta omasta postauksesta.

Majoitusten hinta 10 yöltä yhteensä 955 €.

Auton vuokraaminen on edullista Etelä-Afrikassa

Kenellekään blogiamme pidempään seuranneelle ei varmasti ole jäänyt epäselväksi, että me pidämme matkoillamme vuokra-autolla liikkumisesta. Se tuo liikkumiseen niin paljon vapautta, että on melkein vaikeaa ajatella reissua ilman vuokra-autoa. Kaupunkilomat ovat toki sitten asia erikseen. Etelä-Afrikka on roadtrippailuun monestakin syystä hyvä kohde. Tiet ovat pääsääntöisesti hyväkuntoisia ja Afrikan maaksi liikennekulttuuri on ihan hyvällä tasolla. Ihan Pohjoismaista säntillisyyttä paikalliset eivät noudata, mutta valoisan aikaan ajettaessa liikenteessä pärjää hyvin. Suomalaiselle suurimmalta haasteelta voi tuntua vasemman puoleinen liikenne, mutta siihenkin tottuu yllättävän nopeasti.

Olemme varanneet Krugeriin aina hieman korkeammalla maavaralla olevan auton. Siellä tulee ajettua kuitenkin aika paljon hiekkateitä. Kaikki tiet ovat periaatteessa tavalliselle henkilöautolle soveltuvia, mutta mitä isompi auto, sitä isommat ja järeämmät on yleensä myös renkaat. Hiekkateillä on paljon teräviä irtokiviä, joihin saattaa rikkoa renkaansa. Meille ei ole koskaan niin vielä käynyt, mutta viime reissulla todistimme yhtä rengasrikkoa, joka tosin oli ihan asfalttitiellä. Ei siinä auta muuta kuin toivoa suhteellisen hyvää näkyvyyttä joka suuntaan (eläinten varalta) ja hypätä autosta vaihtamaan rengasta. Alla olevia eläimiä ei silloin toivo olevan näkyvissä.

Korkeammasta autosta myös näkee eläimet usein hieman paremmin kuin matalasta henkilöautosta. Tällä kertaa meillä ei käynyt kovin hyvä tuuri vuokra-autolotossa. Olimme varanneet Hertziltä Toyota Rav4:sen, mutta saimme Toyota Rushin. Vähän mietimme oliko auto oikeasti Hertzin halpishaaran Fireflyn (ei voida suositella tätä vuokraamoa) vuokra-auto, koska se oli todellinen karvalakkimalli naurettavan pienellä koneella. Onneksi Krugerissa nyt ei isolla koneella varsinaisesti tee mitään, kun maksiminopeus puiston sisällä on 50 km / h, mutta matkalla Krugeriin ja takaisin pieni kone kyllä ärsytti kuskia, kun kaasua painaessa ei tapahtunut juuri mitään.

Vuokra-auton hinta 11 päivälle oli 353 €. Hintaan kuului vain perusvakuutus. Meillä on erillinen jatkuva vuokra-autovakuutus, joka kattaa ympäri maailman vahingot vuokra-autoillessa.

Ajoimme 11 päivän aikana 2715 kilometria. Etelä-Afrikassa litra bensaa maksaa noin euron verran eli Suomeen ja moneen muuhun maahan verrattuna polttoaine on siellä hyvin halpaa. Tankkasimme menovettä Toyotaan 211 euron edestä.

Edulliset lennot Johannesburgiin

Varasimme lennot heinäkuussa, kun Lentodiileihin ilmeistyi huippuhalvat lennot Johannesburgiin. Tomia joutui hieman suostuttelemaan kohteen suhteen, kun olimme kuitenkin käyneet Krugerissa jo niin monta kertaa. Lentokoneintoilijan matkaan saamisessa auttoi hieman houkuttava, uusi lentoyhtiö. Emme olleet aiemmin lentäneet Virgin Airlinesilla, joten heidän lentotarjouksensa saattoi olla tämän safaritytön syksyn pelastus, koska niillä houkuteltiin mies mukaan matkaan. En tiedä olisinko saanut tätä matkaa läpi Lufthansan tai turkkilaisen lennoilla. Maksoimme lennoista vaivaiset 370 euroa per nenä.

 

Kansallispuistomaksut

Krugerin kansallispuistoon päästäkseen tulee maksaa conservation fee eli vapaasti suomennettuna luonnonsuojelumaksu. Me puhumme yleensä puistomaksuista. Kruger on Afrikan puistojen mittakaavassa edullinen ja yhden päivän puistomaksu on 304 Etelä-Afrikan randia eli noin 19 euroa. Koska olimme puistossa niin pitkään, meille tuli hieman edullisemmaksi ostaa pariskuntakohtainen Wild Card, joka maksoi 304 euroa. Sillä saa vuodeksi vapaan pääsyn kaikkiin Etelä-Afrikan kansallispuistoihin. Koska olemme vierailleet tähänkin mennessä ahkerasti Etelä-Afrikassa, saattaa sille hyvällä tuurilla tulla vielä käyttöä ennen sen umpeutumista ja silloin saisimme vapaanpääsyn puistoihin.

Malarone – malarianestolääkitys

Vaikka Etelä-Afrikka on suurimmaksi osaksi malariavapaata aluetta, Kruger ei sitä ole. Kuivalla kaudella malariahyttysiä ei juurikaan ole, mutta sadekaudella niiden läsnäolosta on syytä olla tietoinen. Me olemme syöneet jokaisella Afrikan matkallamme malaronea ilman mitään sivuvaikutuksia. Malaronen ainoa haittapuoli on korkea hinta. Kolme pakettia (riittävästi kahdelle) maksoi 150 euroa.

 

Näiden kustannusten lisäksi toki myös syötiin, mutta niin oltaisiin syöty kotonakin. Etelä-Afrikassa syöminen on halpaa. Kansallispuiston ravintoloissa kahden hengen ruoat alkupaloilla, pääruoalla ja (alkoholi)juomalla maksoivat yleensä noin 25 euron luokkaa. Tässä vielä yhteenvetona reissun kustannukset.

Majoitukset 10 yötä 955 €
Auton vuokra 11 vuorokautta 353 €
Lennot 740 €
Bensa 211 €
Puistomaksut 306 €
Malarone 150 €

Yhteensä 2714 € – per nenä 1357 €

Yhteensä 11 päivää perillä ihanassa safarikohteessa maksoi 2714 euroa eli henkeä kohden tämä safarimatka tuli maksamaan 1357 €. Sanoisin, että halvalla päästiin vai miltä sinusta kuulostaa?

 

Pysy mukana:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Comments

 • 25.1.2020

  Kyllähän Kruger tosiaan on edullinen kohde. Meillä on ollut toistaiseksi kova halu nähdä myös uusia ja erilaisia safaripuistoja, mutta tosiasia taitaa olla se, että Kruger on hintalaatusuhteeltaan lyömätön.

  Namibian Etosha on muuten toinen puisto, jonne on helppoa mennä omatoimisesti. Siellä tosin tiet ovat päällystämättömiä, jonka lisäksi majoitus on paljon kalliimpaa ja sitä on puiston sisällä vähemmän kuin Krugerissa. Mutta edullista (ja helppoa) kuitenkin verrattuna moneen muuhun.

  reply
 • 26.1.2020

  Hyvä bloggaus! Voisikin mennä taas uusimaan tuota, ehkä ensi vuonna kun tämä vuosi on jo suunniteltu… Itselläni on Kruger ja Etosha vielä bloggaamatta, mutta yksi suositeltava vähän pienempi kohde Garden routen lähellä on Eddo Elephant Park: https://blog.kytta.net/2017/10/addo-elephant-national-park.html (siitä tein videonkin blogiin/Youtubeen).
  Tuo auton korkeus on hyvä pointsi, meillä oli siellä 10600 km verran VW Polo ja oli kieltämättä aika matala. 😀

  reply
 • Eeva
  15.3.2020

  Ihania nämä kaikki teidän bloggaukset. Ja kuvat on aivan upeita!
  Vielä pieni lisäsäästövinkki liittyen Malaron-lääkkeeseen; sen saa Tallinnasta noin puoleen hintaan! Ei tarvitse kun käydä OmaKannassa kerran klikkaamassa että antaa luvan käsitellä reseptejä ulkomailla, niin lääkkeen voi ostaa Tallinnasta näyttämällä passia. Hyvin kätevää, varsinkin jos etelä-naapurissa tulee muutoinkin vierailtua 🙂

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on